3 Ocak 2010 Pazar

AYIN YEMEGİ ZEYTİNYAGLI FASULYE

AYIN YEMEĞİ
Bu köşede her ay bir yemek tarifi vereceğim. “Erkeği kalbine giden yolun midesiden geçtiğini” hepimiz biliriz. Nitekim erkeklerin göbekli olmasında, bu atasözünün payı çok büyüktür. Size vereceğim yemek tarifleriyle saçızınızı süpürge edip, eşinizin midesinden geçip, -sakın kafanın civarına yanaşmayın!- Belki kalbinde kendinize bir yer açabilirsiniz. Pek çok erkeğin kalbi çok büyük olduğu için içinde daima dört-beş kadına yer vardır. Sizde bu tarifler sayesinde güzel bir köşe kapabilirsiniz.

ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE
İşten sonra gidilen semt pazarından diğer sebze ve meyvelerin yanında fasulyeler de alınır. Elleriniz dolu olarak hızlı adımlarla eve gelinir. Taze fasulyeyi bir sonraki akşam için pişirmeizi öneririz. Yemeğinizi yiyip, bulaşıkları topladıktan, çocukların derslerine göz attıktan sonra keyifle televizyonunu karşısına geçilir. Tabi o gün maç varsa keyif alın ya da almayın maç izlenmek zorunda kalınır. Çünkü o günkü maç “en önemli” maçtır. Bugüne kadar hiç önemsiz maça rastlamadığınızı düşünürsünüz ama anlayışlı bir eş olarak sesinizi çıkarmazsınız. Eğer maç yoksa bir yanda televizyon seyreder bir yandan fasulyeyi ayıklarsınız. Televizyon öyle oturulup bacak bacak üstüne atılıp seyredilmez. Ya yapılacak ütü, ya ayıklanıcak sebze ya da dikilecek düğme vardır mutlaka. Fasulyeleri çok dikkatli ayıklamalısınız zira ne kadar lezzetli pişirirseniz pişirin fasulye yenirken çıkacak bir kılçık eşinizin yüzünü buruşturmasına sebep olacak, sizin canınız sıkılacak ve kalbe giden o yolda tökezliyeceksiniz.

Akşam televizyonda maç varsa sizde maç seyretmekten hoşlanmıyorsanız yemeği pişirmeye başlıyabilirsiniz. Eğer sevdiğiniz bir programı seyretme olanağınız varsa pişirme işini bir sonraki güne bırakabilirsiniz.

Soğanları küçük küçük doğrayın. Bu arada ağlamak istediğiniz bir konu varsa onu düşüüp ağlayabilirsiniz.Başka zaman ağlarsanız çocuklara, eşinize açıklama yapmanız gerekirken soğan doğrarken böyle bir açıklamaya gerek kalmaz, rahat rahat ağlayabilirsiniz.Soğanlar pembeleşinceye kadar zeytinyağında kavurun. Bu arada kızınızın sorduğu soruyu cevaplayım derken sakın soğanları yakmayın. Fasülyeleri de hafifçe kavurduktan sonra, tuz, sarmısak ve bir tutam şeker koyup hafif ateşte pişirin. Pişirirken 10-15 dakikada bir kalkıp kontrol edin. Unutmayın ki yemeğin güzel olması için “beraber pişmeniz” gerekir.
nergiz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder