19 Ocak 2010 Salı

Evli Bir Erkeğe Aşık Olsak mı, Olmasak mı?

İlk tedbir olarak evli bir erkeğe aşık olmamaya çalışın. Şimdi diyeceksiniz ki bu aşk dediğin şey öyle planlı, programlı olmuyor ki.
Evet! Çok haklısınız ama eğer ilk bakışta bir aşk yaşamıyorsanız gelen felaketi hissedebilir bazı tedbirler alabilirsiniz.
En klasik tedbir olarak hoşlandığınız ve ateşin bacayı sarmaya başladığı o adamda uzak durun. Canınız onu aramak istese de, ayaklarınız sizi onun olduğu yerlere çekse de yol yakınken dikatinizi başka yerlere çevirin. Ya da karısıyla çok samimi arkadaş olun böylece kadın dayanışması bilinciyle o “tehlikeli adamdan” uzak durabilirsiniz. Bu durumda aşkınızdan ölseniz bile bu duyguyu içinize gömer, suçluluk duygusu aşkınızı köreltir.
Bütün bunları denediniz ya da denemeye fırsatınız olmadan evli bir erkeğe aşık oldunuz Ve maalesef o da size aşık oldu. Maalesef diyorum çünkü bu tehlikeden kurtulmanın diğer bir yoluda onun size yüz vermemesi - Karısına ya da sevgilisine bağlı bir adam olması - işte bu noktada sonra yaşayacaklarıızı bilmeli ve buna göre ayağınızı denk almalısınız.
Evli bir adama aşıksanız onu öyle içinizden geldiği gibi arayamazsınız. Gündüz işyerinden dedikoduya mahal vermemek için canıızı çektiği gibi değil ‘makul’ sürelerle arıyabilirsiniz. Tabii geceleri evinden hiç arayamıyacağınız için onun sizi aramasını beklemekten başka yapacak bir şey kalmıyor. Ona da hak vereceksiniz.Adamın işi gücü var. Habire sizi düşünecek değil ya.Tabii tam o sizi aradığında işiniz varsa konuşamadığınız için kahrolacaksınız. Onun size telefon etme ihtimali olduğu zamanlar odanızdan çiş yapmak için bile çıkmamalısınız. Çünkü tam o sırada sizi arıyabilir ve haklı (!) olarak sizi bulamadığını söyler. Eğer boş bulunup beklemediğiniz bir anda ararsa çok sevinirsiz ama ona anlatacak bir yığın konunuz varken pek çoğunu unutursunuz Telefonu kapatınca kahrolursunuz.Bu durumu engellemek için önceden notlar alıp elinizin altında bulundurun ki telefonla konuşurken unutmayasınız.Bu da son derece suni bir hal ama en azından söylemek istediklerinizi söylemediniz diye üzülmenizi engeller.Tabii bu telefon görüşmeleri ancak ve ancak sizin ve onun ofisinin de bağımsız olmasıyla mümkündür.Yoksa bütün elemanların büyük odada oturduğu, hiç bir mahremiyetin olamıyacağı “modern” bir şirkette çalışıyorsanız evli erkeklere beş metreden fazla yaklaşmamalısınız.
Evli bir erkeğe aşıksanız ona olur olmaz hediyeler alamazsınız.İnsan,sevgisini karşındakini düşündüğünü en güzel hediyeyle gösterir demeyin.Vitrinde gördüğünüz hoş bir gömleği ona yakışır diye alamazsınız.Adam karısına ne diyecek? Zira hepimizin bildiği gibi pek çok erkeğin don dahi her türlü alış verişi eşi tarafından yapılır.Koku da alamazsınız.Geriye kala kala ofisinde kullanabileceği ufak tefek hediyeler ve kitap,kaset kalıyor.Kitabın içine içinizden geçen bir iki hoş sözü bile yazamazsınız.Hatta çok diğergamsanız ona doğru düzgün mektup bile yazamazsınız.
Sevgiliniz evli olduğu için size haftada bir gün ayırsa çok mutlu olursunuz.Ama onun da bir yığın sorumlulukları olduğu için herzaman bu vakti size ayırmakta zorlanır.O da siz de bu duruma sıkılırsınız. İlişki giderek keyifli olmaktan çıkar bir yük halini alır.
Bayram yılbaşı gibi özel ve “resmi ” tatil günlerinde elbette ailesiyle birlikte olacaktır.Birlikte tatile gitmek ya da sabah birlikte kahvaltı etmek gibi lüksleriniz olamaz.Ya da çok nadiren böyle bir fısat karşınıza çıkabilir. Aman o zamanın da çok iyi geçmesi için elinizden geleni yapınız.Tartışma yaratabilecek en ufak bir konu açmayıız. Sonra kendinizi afffetmezsiniz.
Bu yazıyı okuduğunuz halde gidip hala evli bir erkeğe aşık olursanız size diyecek bir lafımız kalmaz.Ama bilin ki burada suçlu sizsiniz. Ve ortaya çıkacak durumlardan kimseyi suçlamayınız.
Eğer duygularım,aşkım,tutkularım özgürlüğümdür diyorsanız ve her türlü tutkumu;acılarına
hüznüme karşın yaşamak istiyorum diyen Carmen ruhu varsa sizde ; bize, “lütfen vazgeçmeyin! O kadar azsınız ki bu toplumda” demekten başka ne düşer.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder